Image by Jazmin Quaynor

Mijn naam is Linde en Maison de l’histoire is het project waar ik al mijn gedrevenheid en enthousiasme in kwijt kan. Doorheen de jaren heb ik een grote liefde voor kwaliteit en esthetiek ontwikkeld. Ik werk als consultant, maar tijdens de pandemie kreeg ik plots meer tijd om mij toe te leggen op de online verkoop van interieurstukken.

De meubels die ik verkoop, selecteer ik allemaal persoonlijk. Ik kies enkel stukken waarbij mijn hart een tel overslaat. Vanuit die liefde voor de materialen verdiep ik mij nu ook in het stofferen en restaureren van meubels.

Mijn keuze valt vaak op unieke, oude karakterstukken, maar ook dagdagelijkse meubels en accessoires die ik mooi vind, komen in de stock terecht. Ik heb een voorliefde voor massieve, landelijke stukken die tot hun recht komen in elk interieur.

brown leather armchair beside pink roses_edited.jpg

Maison de l’histoire vertelt het verhaal van een liefde voor stijlvolle en kwalitatieve interieurvormgeving. Niet alleen vind je hier authentieke, huiselijke meubels en accessoires, je kan je ook helemaal onderdompelen in de landelijke sfeer in ‘La Petite Maison’.

Een persoonlijke beleving staat centraal bij Maison de l’histoire. Ik ga bewust op zoek naar meubels met een eigen signatuur of accessoires waar een verhaal achter schuilt. De mooiste stukken hebben vaak een historische of culturele achtergrond. Ik vind het belangrijk om het karakter van de interieurstukken tot hun recht te laten komen. Elk interieur heeft zijn eigen persoonlijkheid en ik help je graag in je zoektocht naar het perfecte meubel of accessoire.